fredag, mars 26

Let's Dance Final


Sitter uppsatt i soffan, slökollar på finalen i Let's Dance och väntar på att J ska komma hem från jobbet. Det skulle visst köpas med pizza från Ciao Ciao (godaste pizzorna om ni frågar mig). Fredagsmys på hög nivå med andra ord! Kanske tom blir lite popcorn senare =P

Imorgon ska vi försöka bli av med den sista skiten på loppisen. Kan ju hoppas på att folk inte är lika snåla och knäppa som sist. Verkar visst som att det är ett visst slags folk som drar sig dit?? Hmmm!

Imorgon är det bara 23 dagar kvar. OMG! Nästa vecka åker vi ju till sälen och då är det ju egentligen bara riktiga 2 veckor kvar. Vad bråttom det blev!

Mår förresten fortfarande bra efter ögonoperationen. Synen är bra, dock lite trött i huvudet. Kan bero på en fruktansvärd förkylning jag lyckades dra på mig iofs! =)

Ha en trevlig kväll allihopa!

Sandra


onsdag, mars 24

Hårdags!


Ska snart iväg för att fixa håret. Ser inte alls fram emot det tyvärr! Vaknade med huvudvärk och den har fortfarande inte gått över trots medicinering. Att sitta där i flera timmar med dragande och slitande i håret är inte roligt! Blir kul att få nytt fint hår igen iaf! =)

Imorgon är det våffeldagen då bjuds det på våfflor här hos oss. Trevligt!

Sandra

tisdag, mars 23

31 timmar senare!


Nu har det alltså gått endast 31 timmar sen operationen och känner i stort sett inget obehag alls i ögonen. Helt otroligt! Skavkänslan är helt borta, har nog varit det under hela dagen om jag tänker efter. Det enda som känns nu är att jag är lite trött i ögonen, ungefär som när man har haft i linser under en längre tid. Skulle säkert underlätta om jag inte envisades med att sitta vid datorn men ja...=) Kommer inte ihåg om jag skrev om blödningen som var under ögonlocket men det var ingen fara alls. Kan ha blivit av den saken som håller upp ögonen. Försvinner om några veckor sa hon, tur att det inte syns! Annars så såg det jättebra ut på återkontrollen idag. Hon kunde knappt se var skärningen var någonstans. Skönt att höra! Var iväg och handlade idag också, körde bil till Maxi själv och det gick bra. Inga problem!

Svar till Agneta:
Jag mår jättebra nu faktiskt, över förväntan! Tröttheten i ögonen känns bättre med lite smörjande ögondroppar. Måste tillägga bara att synen inte är 100% men inte långt ifrån! Den kommer att stabiliseras under den närmsta månaden och under den tiden kan den vara lite svajjig. Angående sjukskrivning så ska väl inte det vara några probem att vara sjukskriven precis som vanligt. Vet inte vad du jobbar med men om det inte är något jätteansträngande så kan man säkert vara tillbaka på jobbet efter ett par dagar. Kanske redan dagen efter om man är riktigt envis men det är ju lika bra att ta det lite lugnt =) Jag föreslår nog att du tar kontakt med någon klinik för att ta reda på vilken metod som passar just dig bäst också. Lycka till! =)

Imorgon ska jag iväg och sätta i nytt hår. Har haft det här i ca 1 år nu, börjar kännas lite slitet. Så det är planen för morgondagen! =) Nu är det nog bäst att jag vilar ögonen lite från datorn.

Sandra

JAG KAN SE!


Det är ju helt sjukt! Helt sjukt verkligen! Ena stunden är man näst intill blind och i andra så kan man se! Operationen igår gick alltså hur bra som helst. Var inte ett dugg nervös förräns ca 1 timme innan men personalen där borta var jättebra. Fick lugnande och dom berättade precis hur det skulle gå till. Precis när jag kom dit kollade läkaren på mina ögon för att se att allt såg bra ut. Trodde att han skulle gå igenom alla undersökningar som dom gjorde första gången men det tog bara någon minut.

Sen fick jag sitta i vänterummet och vänta på min tur medans den lugnande tabletten började verkade. Vänterummet kändes som ett litet VIP-rum, det var alltså inte ute där alla andra är. Det var så fint uppdukat med ett stort fruktfat, kakor och lite godis. Åt tyvärr ingenting, va så nervös =P Satt och pratade lite med en annan kille som skulle göra ELSA, skönt att det var någon mer där! Efter ett tag kom det ut en tjej som också hon gjort ELSA, blev så förvånad över att hon såg helt normal ut i ögonen. Inte alls något röd eller något! Även killen kom ut senare med ett väldigt bra resultat. Känns säkert! Börjar bli lite mindre nervös nu!

Sen var det alltså min tur till slut! Fick börja med att gå in som i ett slussrum tillsammans med den sköterskan som tagit hand om mig innan. Där fick jag droppar i ögonen, både antibiotika och bedövande droppar. Bedövningsdropparna fick jag säkert 4-5 ggr, skönt! Sen gick hon igenom hur jag skulle ta dropparna när jag var hemma osv. Blev tvättad runt ögonen, fick på mig en sån där operationsmössa och blå "skor". Sen var det en riktigt lång väntan innan jag fick gå in tyckte jag. Hörde hela tiden hur dom höll på och förberedde där inne. Ville ju gå in på en gång och bara få det gjort!

När jag kom i operationssalen såg jag inte speciellt mkt, hade ju inge glasögon på mig. Men uppfattade alltså att det var två sköterskor där. Det surrade väldigt högt där inne. Fick lägga mig på en brits (inte alls som en brits på sjukhus utan mkt mer high-tech typ) Britsen åkte sakta in under maskinen, väldigt starka lampor som lyste i ögonen. Vet att jag låg och försökte räkna ut var lasern var någonstans. Så kom läkaren in. Nu började det bli lite småsläskigt faktiskt, fast vet ju nu i efterhand att det inte alls var någon fara. Jag vill gärna veta exakt vad dom gör hela tiden så man är med lite. Dom sa inte mkt alls så var väl det som var lite negativt tycker jag. Om jag ska klaga på något! =)

Nu ska dom alltså sätta igång med själva ingreppet. Ser att läkaren kommer in i synfältet bakom mig. Jag ska nu kolla så långt upp mot honom som möjligt. Känner hur han lägger något under ögat, precis vid ögonfranslinjen uppfattade jag ser som. Så trycker han och grejjar i ett par sekunder. Nu har jag alltså fått på den skyddande duken för ansiktet samtidigt som han öppnat upp ögat (började med höger) så jag inte kan blinka. Det här var faktiskt det som var mest obehagligt över hela operationen! Nu ska jag bara koncentrera mig på att kolla på en grön liten lampa rakt ovanför mig, den lampan som var lasern. Läkaren säger att nu kan det bli lite tryck på ögat och jag ser att han kommer med något, det trycker till lite men ingen fara alls. Nu ska han börja skära! Hör ett surrande ljud, klart på några sekunder, han lyfter upp hornhinnan och nu börjar lasern. Det tog inte alls lång tid det heller. Sen ska han lägga tillbaka hornhinnan igen. Väldigt märklig känsla när man ser hur han liksom penslar över ögat men man känner verkligen ingenting. Fick vänta en liten stund så att hinnan skulle suga åt sig som han sa. Sen...klart! Upprepar proceduren på vänstra ögat också.

Blev så förvånad över att jag faktiskt såg helt ok direkt efter operationen, redan när han började på vänstra ögat faktiskt! När jag kom ut i vänterummet igen satt J där och väntade på mig, fick ju inte köra hem själv. Fast tycker faktiskt att jag hade kunnat göra det. Såg ju helt ok fast som i en dimma bara. Ungefär som när man ser på film att någon drömmer! När vi kom hem var jag ganska trött så la mig och sov en stund. Efter att ha tagit på mig mina skygglappar såklart =P Man måste sova med plastlock över ögonen som man tejpar fast. För att man inte ska råka gnugga i ögonen och så när man sover, då kan hornhinnan lossa. 7 nätter ska jag ha det. Senare på kvällen började det skava lite i ögonen, mest på höger öga. Såg att det hade blivit en liten blödning under ögonlocken, ska fråga om det idag! Plus att det sticker till lite då och då. Ska på återkontroll kl 16.

Slutsats! Det är absolut värt att göra det här. Helt underbart att vakna i morse och kunna se! Idag känner jag knappt något alls i ögonen. Något jobbigt att sitta vid datorn pga ljuset så har faktiskt solglasögon på mig, så snyggt! ;) Men annars, märker inget alls i stort sett! HELT UNDERBART! Så alla ni som har funderat men inte vågat tidigare, gör det! Visst det är mkt pengar det handlar om. Metoderna Lasik och Elsa kostar 29.000:- på Synsam, jag gjorde Lasik som sagt. Men det är ju helt klart värt det! Tror att dom hade någon slags avbetalning också om man nu känner för det! =)


Här sitter jag ca 5 min efter ingreppet!


Nu ska jag njuta av att se! =D

Sandra

fredag, mars 19

Äntligen fredag!


Gokväll!

Den här fredagen har varit så otroligt efterlängtad! Sista dagen på jobbet idag, en sån obeskrivlig lycka så ni kan inte fatta! =D Nu är det verkligen bara nedräkning på dagarna tills vi åker. Innan dess ska jag hinna packa ihop lägenheten, upp på vinden med allting. Tur att vi har flera förråd, hade aldrig gått annars!

Imorgon bitti åker vi till Sthlm för att hälsa på min faster med familj. Har inte träffat dom sen i julas när vi var i Thailand. Så blir trevligt, stannar till söndag. Ska stanna till i någon butik som säljer videokameror också. Det är tydligen inte så stort utbud av vattentäta kameror här i Örebro. Lite tveksamma över vad vi vill ha för någon bara. Det står mellan en riktig videokamera eller en kompaktkamera. Båda har sina fördelar. Vi får klämma och känna lite imorgon så får vi se =P

På måndag är det ögonoperation! Aaaahh! =D

Natti natti!

Sandra


Den här lilla båten ska ta oss på kryssning ut i Karibien. Ska berätta mer om det senare.


söndag, mars 14

Söndag...


Jag tycker inte om söndagar längre, bara en påminnelse om att man ska jobba på måndagen. Blir skönt sen när alla dagar är lika, inga veckodagar lr helger, att bara få vara!=) Skulle ha träffat tjejerna idag egentligen för en lunch på stan men jag orkar verkligen inte. Har ingen energi att göra nånting idag tyvärr. Så får bli en annan gång!

I fredags var jag ju iväg till Synsam för den där undersökningen. Jag kunde ha Lasik! Mina ögon passade bra till båda metoderna men eftersom jag gärna vill ha det gjort innan vi åker så blev det Lasik. Den 22 mars fick jag tid, ska bli så otroligt skönt att kunna se ordentligt utan glasögon och linser! Spännande, hoppas att allt går bra. Det finns ju såklart risker, dom ska ju ändå skära i mina ögon! Usch! Men ska nog gå vägen!=)

Nu är det nästan bara en månad kvar tills vi åker, helt sjukt! Vet inte om jag sagt det tidigare men känns så konstigt att man inte ska bo här på flera år nu. Helt sjukt! Fast bra sjukt!=D
Måste verkligen ta tag i träningen och maten nu också. Vill gärna gå ner några kilon innan vi åker. Det har inte varit ok på senaste tiden, träningen har varit näst intill obefintlig sen jag blev sjuk för ett par veckor sen och maten...ja..inte bra det heller! Om ca 1,5 vecka får jag börja träna igen iaf, skönt det! Kroppen känns degig och musklerna tynar.

Det är sol idag.

Sandra

torsdag, mars 11

Godmorgon!


Ett till inlägg dagen efter det förra??? Japp! Har någon minut på mig innan jag måste sätta mig i bilen och rulla iväg. Hoppas på en dag som går snabbt idag, känner av lite huvudvärk, blir nog bättre efter frukost. J är ledig idag, skönt för honom!

Idag är det 39 dagar kvar till resa. Herregud, det är inte många dagar kvar! Tiden går så snabbt ändå när man tänker efter! Fy vad jag längtar, helt ofattbart. Kan inte vänta, vill åka NU!

Ha en bra dag!

Sandra



onsdag, mars 10

LASIK eller LASEK?



Ja vi får se på fredag vad det blir. Då ska jag nämligen iväg på en förundersökning hos Synsam för ögonkirurgi. Där ska dom mäta hur tjock min hornhinna är och beroende på hur den verkar så bestämmer dom vilken av dom här behandlingarna som passar mig bäst. Massa andra saker dom kollar också, hela undersökningen skulle ta mellan 60-90 minuter.

Helst skulle jag vilja köra på Lasik-metoden. Det är den metoden som ska göra minst ont, man kan vara tillbaka i vardagen redan dagen efter. Det känns ju bra med tanke på att vi reser snart och skulle ju vara så skönt att slippa glasögon och krångel med linser då. Så hoppas hoppas att det blir den, hoppas också att jag får en operationstid så snart som möjligt så att dom precis hinner med en återkontroll innan vi åker. Schemat är tajt! Synsam har samarbete med Capio Medocular och vad jag uppfattade det som så han dom folk här i stan varannan vecka! Skulle det däremot visa sig att mina ögon lämpar sig bättre för Lasek så vet jag inte hur jag ska göra. Då får jag kanske vänta tills vi kommer hem igen. För vad jag har läst så kan det ta lång tid innan synen blir normal, känns inte lockande att ha fruktansvärt ont i flera dagar heller.

Men iaf, känns spännande och väldigt nervöst! Som ni kanske förstår var det det här jag skulle berätta om i förra inlägget =) Någon som har gjort laserbehandling själv?

Det här är näst sista veckan på jobbet, idag var jag ledig och på fredag slutar jag vid halv 2. Inte lång tid kvar. Obeskrivligt skönt! Ska bli skönt att få energin tillbaka!

Nu ska jag skrapa lotter och hoppas på miljonvinst. Önska mig lycka till!

Hej svejs!

Sandra

torsdag, mars 4

För en gångs skull...


Har varit väldigt oaktiv här på sistonde som ni kanske märkt men så idag hade jag verkligen någonting att skriva om tyckte jag! När jag kom hem från jobbet idag funkade inte internet...suck! Blir så störd av sånt här. Imorse var det mobilen som var helt död...endast nödsamtal hela morgonen. Nu är jag trött så orkar inte berätta. Det handlar iaf om att jag ska göra en sak som kommer förändra mkt! Skriver kanske om det imorgon om jag kommer ihåg. Vilken cliffhanger... =P

Måste bara säga en sak som gjorde mig glad. Min kära mormor berätta att hon går in här på min blogg varje morgon. Det tycker jag var roligt!=)

Gonatt och sov så gott!

Sandra