onsdag, juni 30

Aaaaahhhh!


Six Flags igår va helt vansinnigt! Det absolut sjukaste vi någonsin har varit med om!

Ja, vi ville bara uppdatera om det. Kingda Ka!

tisdag, juni 29

Bilder till förra inlägget. Försök: 1000


Ja vi ger det ännu ett försök att få upp bilderna till förra inlägget.

Dom ligger i lite oordning men det får vara så.


Disney












Sea World









Hmm...hade hoppats på att få skriva om resten av tiden också MEN eftersom dom här bilderna har tagit cirkus 5 timmar så hoppar jag det.

Imorgon bär det av till Six Flags här i New Jersey, galnaste berg- och dalbanorna. Får se om vi överlever! HJÄLP!

Sandra

lördag, juni 19

Dag 58-61: Sea World, Disney m.m


Dag 58: Sea World


Vilken bra dag vi hade det på Sea World, hur bra park som helst! Jag tror inte att någon av oss hade trott att vi skulle kunna vara där så länge. Kom dit lagom till öppningsdags kl 09.00 och åkte inte därifrån förrän det stängde kl 22.00. Vi har klappat stingrays, nästan klappat delfiner och kollat på två shower med späckhuggaren Shamu. Var det han som dödade sin tränare för några månader sen? Såg en show med delfiner också och en med smådjur. Katter, hundar, råttor, skunkar(?) m.m. Hur sjutton gör man för att dressera en skunk?! Den här showen var förresten samma som den vi såg på Universal Studios i LA. Skitrolig faktiskt! Man blir riktigt imponerad över hur duktiga dom där. Kommer upp lite videor sen på det.


Sen finns det ju även lite åkattraktioner där som vi såklart provade på. Den första vi åkte var någon som hette Kraken, nog bland det värsta som Johan åkt kläcker han ur sig när vi står i kön. Huh?! Jag ville vända direkt! Vi åkte iaf och var lagom yra i huvudet efter loop på loop på lopp. Men det var kul! Däremot var den absolut inte lika rolig som deras nya (tror jag) attraktion Manta. Helt sjuk är den! Hela tiden åker man framlutad på mage så att man ser marken under sig hela tiden. Det var nog den bästa berg- och dalbanan jag åkt hittills! Vi har ju fortfarande Six Flags kvar.


Innan stängningsdags bjöds det på ett helt otroligt fyrverkeri. USA är bra på att göra stora saker har vi märkt. Hela dagen var alltså jättebra, kul att få lite nya minnen. Jag kommer inte ihåg mycket av från när jag var där -94. Det enda jag ska varna för är att åka den helikoptersimulatorn som finns där. Speciellt om man som jag lätt mår illa. Den var helt avskyvärd, till och med Johan kände sig helt knäpp i huvudet efter den. ÅK EJ!


Dag 59: Magic Kingdom, Disney World


Vi visste ju sen tidigare att just den här parken mest är riktad till den yngre skaran av människor. Trots det åkte vi dit, känns ju som att det är den riktiga Disneyparken och det är vi inte ledsna för idag. Lite besvikna över att det inte sprang runt mer figurer än vad det gjorde dock. Vi såg bara två st på hela dagen. Han cowboyen från Toy Story och Kalle Anka, resten såg vi bara i paraderna. Den första paraden som var på dagen var inte speciellt bra och väldigt kort. Inget att stå och trängas över. Då var den på kvällen, Electrical någonting, så väldigt mycket bättre! Den lyste upp väldigt fint i mörkret med alla lampor.


Så åkte vi en berg- och dalbana inomhus, väldigt coolt! Åkte den när jag var där sist också, kan inte fatta att jag faktiskt vågade det då! Vi hälsade på spökena i Haunted Mansion, Snövit och även Nalle Puh och hans vänner också, trevligt. Allt är så otroligt välgjort med dansande hologramspöken och smådetaljer överallt! I spökhuset så åker man större delen i en vagn. Vid ett tillfälle då så vänds alla vagnar mot en spegelvägg och då ser man att det sitter ett spöke mitt emellan oss i vagnen. Alla barnen måste ju skita på sig! Som sagt, otroligt välgjort.


Även kvällen på Disney avslutades med ett storslaget fyrverkeri och även där var vi ca 12 timmar. Att tiden går så snabbt när man har roligt. Dock var det nog den varmaste dagen vi lyckades pricka in så det var lite jobbigt vid sina tillfällen. Otroligt mycket folk också, vet inte hur många timmar vi stod i kö sammanlagt. Antar att barnen här har börjat sina sommarlov nu.


Dag 60: Typhoon Lagoon, Disney World


Dagen började så dåligt! Vi var så arga och på dåligt humör båda två, inte på varandra som tur var utan på Disneys dumma personal! Klantiga sommarjobbare! Förklaringen kommer här:


Dagen innan i biljettkassan till Magic Kingdom frågar tjejen hur många dagar vi ska vara här. Två dagar säger vi då. Ok, säger hon. Ska ni besöka flera parker samma dag eller en per dag? En per dag svara vi, betalar dom dyra pengarna och tackar för oss. Problem då när vi kommer till entrén här i vattenparken och kortet inte fungerar. Får veta att den biljetten vi har enbart gäller för Disneys Theme Parks och inte Water Parks. Skämtar du?! Vi får svettas i kön till information bra länge innan dom snor våra fina biljetter vi ville ha kvar som minne och släpper in oss ändå. Får förklarat att vi tyvärr inte kan få några pengar tillbaka trots att vi betalat för mycket nu, ca 60 dollar. En del ändå tycker jag! Taskigt! Det var ju ändå inte vi som hade gjort något fel. Hur ska man veta att det är olika på något sätt =(


Dagen fortsatte ändå och humöret blev lite bättre när vi får börja springa runt och ha roligt. I alla fall några timmar tills det hörs i högtalarna att alla ska upp ur vattnet pga ovädret som närmar sig. Folk börjar packa ihop sina saker och drar sig mot utgången. Vi ville ju inte gå hem! Det drar säker förbi snabbt så som det har gjort ALLA tidigare eftermiddagar vi varit här. Men nej då, ett par timmar höll det i sig och när det var ca 1 timme kvar till stängningsdags öppnade dom allt igen. Snacka om VIP när det endast var vi och några enstaka familjer kvar, kan inte ha varit mer än 50 personer kvar på hela området! Det var bara att åka bäst man ville, inte en susning till kö någonstans. Så jäkla roligt och helt klar värt väntan!


Vi snorklade förresten med hajar och andra fiskar också, inga fullvuxna varelser men tillräckligt stora ändå. Det var roligt!


Sammanfattningsvis har vi haft tre riktigt bra dagar här i Orlando på alla parker. Lekt som små barn hela dagarna. Sovit har vi såklart gjort på Walle bara några miles ifrån, samma ställe 3 nätter i rad och vakten sa inte ett ljud. Väldigt bra! Vet att det fanns ett som låg lite närmare också men varför krångla och byta. Ibland kan man ju faktiskt få ett nej.


Dag 61: Orlando - Savannah


Med en sovmorgon till 08.30 vaknade vi någorlunda utvilade iaf. Det tar på krafterna att hålla igång, fötterna är lagom ömma och kroppen värker lite efter alla vattenrutschebanor igår. Glömde skriva också om den stora våg dom har på Typhon Lagoon i stora poolen/havet. Ni från Örebro vet ju hur det är (var?) på Gustavsvik, lite samma koncept bara att det här var en jättevåg verkligen! Alla människorna faller som korthus. Vi blev omkullvälta otaliga gånger, lite obehagligt när man inte vet vad som är upp eller ner. Paniksimmade även längst ut en gång också för att få vågen precis i början när den är som störst. Det är alltså inte alls lång tid emellan så vi var tvungna att skynda oss både ut och in för att slippa brytet. Stressigt!


Idag har vi alltså påbörjat roadtripen igen. Milen tickar på och vi är påväg upp till Savannah i Georgia. Stannade och badade vid en rätt öde strand för ett tag sen och det var förvånansvärt kallt i vattnet! Det börjar kännas tråkigt att vi snart ska åka hem, bara ett par veckor kvar. Man skulle verkligen kunna vara här hur länge som helst, det finns så mycket att se och uppleva överallt. Man blir aldrig mätt! Men hem måste vi ju någon gång, det är ju trots allt bara några veckor tills vi åker till Thailand igen och vi saknar familj och vänner där hemma.


Ha det bra!


Sandra



Blev tyvärr inga bilder i det här inlägget. Sitter här på donkan men bilderna tar en satans tid så får bli en annan gång.

tisdag, juni 15

Dag 57: John F. Kennedy Space Center


Idag har vi varit på Kennedy Space Center. Av någon konstig anledning så hade jag föreställt mig att det skulle vara på ett visst sätt där. Att det mesta skulle vara inomhus, att man skulle få se mycket hur dom jobbar osv. Det var inte alls så! Iofs så var det mycket inomhus men det mesta bestod faktiskt av att gå runt och kolla på alla filmer dom hade. Lyssnade på en astronaut som var där och föreläste, var kul att se hans egna bilder och filmklipp från hans rymdresor. Tog en busstur runt området, ca 3 h. Hade kunnat vara utan det här besöket faktiskt, säkert mer kul för dom som är lite mer intresserade. Men…check!


Lika varmt och fuktigt idag också. Runt halv 7 visade termometern på 31°c. Ganska skapligt! Ett riktigt åskväder befinner sig precis ovanför oss i skrivande stund. Mörker, regn, blixtrar och åska. Sitter och skriver det här inlägget i förväg, precis som det innan om kryssningen, lyckades inte hitta något internet kväll heller tyvärr.


Imorgon ska vi åka till Sea World, det blir roligt!


Sandra

Dag 49-56: 7-nätters kryssning med Celebrity Cruises Solstice


Nu är vi tillbaka från den lilla semesterturen vi tog från semestern. Ja, semester från semester, det är jobbigt ibland. Passar på att skriva lite nu medans vi sitter och väntar på att få gå av. Klockan 09.10 var vår tid att få nå fastlandet, nu en timme senare sitter vi fortfarande och väntar. Tydligen har det varit oväder här i Ft Lauderdale och blixten har slagit ut hela systemet på terminalen. Stackars satar som ska med flyg hem, tur att vi inte har någon tid att passa! Det hela lär ju försena när nästa gäng ska iväg igen också. Närmare 3000 trötta och sura resenärer!


En hel veckas sol, bad, slappande, svullande och bara-vara-tid, väldigt skönt! Varje dag har sett ungefär likadan ut:


- Vakna

- Frukostbuffé eller roomservice (frukost på balkongen)

- Steka i solen och svalka i poolen

- Lunchbuffé eller äta vid poolen

- Slappa lite på balkongen

- Duscha och fixa sig inför middagen

- 4-rätters middag

- Show/Casino/Slappa/Äta mer/Film


Exakt så lyxigt som vi trodde att det skulle vara var det nog inte, tyvärr. En del skrikiga, bajsiga (barn som basjar i poolen) barnfamiljer och dräggiga människor störde den där lyxiga miljön vi andra var ute efter. Man har inte på sig flip-flop, shorts och t-shirt vid middagen när alla andra är uppklädda, faktiskt. Dom kylda handdukarna som skulle delas ut vid poolen såg vi inte heller skymten av. Dåligt också att det dryckpaketet vi köpte till inte gick att få till rummet genom roomservice. Det fick man snällt krångla iväg och hämta själva vid någon av de överfulla barerna. Annars har hela upplevelsen varit bra. Vi har inget annat kryssningsfartyg att jämföra med men av vad vi har hört så ska ju Celebrity vara bland dom bästa.


Ett par av kvällarna har det gungat och blåsigt en del, inte så mkt att det har varit störande men det har känts lite ändå och synts på svajande handdukar i badrummet bl.a. Sjösjuketabletter har knaprats i förebyggande syfte. Havet har varit så otroligt blått, sjukt fint! Vi har skådat både delfiner och stora sköldpaddor bland vågorna. Om ni ska åka med en liknande kryssning, ta ett rum med balkong. Så värt dom extra kronorna! Förstå hur tråkigt det måste vara att inte kunna ha möjligheten att sitta där ute och njuta av utsikten! När man vaknar på morgonen, sträcker ut armen, drar undan gardinerna från fönstret och bara ser hav så långt ögat når, HÄRLIGT!


Alla kvällarna har klädseln varit smart casual förutom två (Capten's Welcome Dinner och Farewell Dinner) när det var formel klädsel. Då har vi fått smaka på lyxen på riktigt, iaf med ögonen, maten var ganska smaklös. Männen glider runt i antingen frack eller kostym och damerna i afton- eller cocktailklänning. Lite roligt att få klä upp sig för en stund! Servicen i Grand Épernay var galant med en rolig servitör som gjorde sitt bästa för att göra vår kväll minnesvärd.


Måste berätta vilken pinsam händelse vi var med om under middagen på första kvällen! När jag bokade dom här biljetterna online kunde man även kryssa i ifall man firade någon speciell händelse under kryssningen. Födelsedag eller smekmånad? I tron om att vi kanske får något extra till rummet vid ankomst, lite blommor, stort fruktfat eller något annat gott kanske? Så kryssade jag alltså i att vi var på smekmånad. Ingen som vet och ringarna finns ju där! Ångest sen då när efterrätten serveras och flera ur personalen ställer sig runt oss och börjar skråla! Happy Honeymoon to you! Herregud. Gästerna runt om sjung glatt med och klappade händerna. Pinsamt!!! Blev lite bättre när vi sen märkte att de körde lite sång varje kväll sen till andra gäster också. Haha! Vi var inte dom enda utsatta! Resten av veckan har det kommit erbjudande om rabatter på diamanter osv. Happy Honeymoon! Så det är ju ett tips till er som vill ha lite extra rabatter och lite gratis efterrätter! =P


Idag ser schemat ut som så att vi ska försöka få tag på en taxi här utanför som förhoppningsvis hittar till Cruise America. Där vi som sagt hämtar upp samma husbil som sist. Vilka kontraster, inatt sov vi på ett 5-stjärnigt kryssningsfartyg och natten som följer kommer vi antagligen sova på en Walle någonstans. Hoppas att våra saker vi lämnade kvar är orörda. Hoppas också att stället faktiskt är öppet. Vi skulle ju egentligen inte hämta upp den förrän i morgon, måndag. Men tjejen där borta sa att vi kunde komma idag så vi får väl se om det finns någon vänlig själ där! Sen ska vi kolla upp hur långt det är till Kennedy Space Center, hur lång tid behöver man där? Hade ju tankar på att hinna med det idag men det verkar skita sig ganska rejält nu med alla förseningar. Närmaste dagarna tar vi oss upp till Orlando där vi besöker Sea World och Disney World.


Vi vill säga grattis till min kära lillasyster Emma som tog studenten i fredags. Tråkigt att vi inte kunde vara med under firandet men hoppas att dagen blev så bra som möjligt. Förhoppningsvis med solsken!

Grattis till min vän Jenny också som fyllde 25 i lördags och till Johans bror Niklas som fyllde 24 förra söndagen. Happy Birthday!


Det slutade med att vi var dom absolut sista personerna som tog oss ut ur terminalen. Då var klockan runt 2, suck! Så går det för att man inte har några flyg att passa som dom flesta andra.


Sandra










söndag, juni 6

Coolaste gubben i New Orleans!

Dag 38-48: Texas - Florida


Dag 38: San Antonio

Hade fått höra innan att den bästa staden i Texas var San Antonio. Så vi skippade Dallas som man annars kanske skulle tycka var lite roligt och åkte hit istället. Tog oss en liten promenix genom staden. Såg bland annat Tower of the Americas, 229 m högt enligt Wikipedia. Strosade genom den fina parken till Riverwalk där det var mycket folk som trängdes och svettades.

Vi fick snart nog och begav oss istället mot Houston! Ute på motorvägen kör vi förbi en polisbil som står och gömmer sig i mörkret under en bro. Vi skrattar lite när vi ser att han sekunden senare startar bilen och sätter fart efter bilen som precis kört om oss i ganska hög fart. Skrattar lite mindre när vi märker att det inte alls är bilen framför utan OSS (?) han är ute efter. Trevlig sheriff dock som endast påpekade att lampan över regskylten inte funkade. Utan böter andas vi ut, lovar att fixa det och åker vidare.


Dag 39: Mot New Orleans

Mot New Orleans åker vi igenom Houston där vi tänkt besöka Space Centret där. Utanför bestämmer vi oss för att strunta i det och åker vidare istället. Snopet! Men vi kommer ju åka till det i Florida också.

Knappar in kustvägen till staden och ser att vi kommer att få åka färja över till staden Cameron. Trevligt med lite ombyte tycker vi! Över med färjan, genom träskmarkerna för att kika krokodiler, eller alligatorer, ser ingen direkt skillnad. Här ser vi nog det ovanligaste roadkillet för oss. Se bild nedan! Obs! Varnar känsliga läsare!

Dag 40: New Orleans

För många miles sedan skulle det ha varit dags för ett oljebyte på vår kära husbil. Som lappen säger så MÅSTE vi göra ett så lika bra att inte dra ut på det längre kanske. Letar och letar efter ett ställe att utföra detta på. Får tipset att Walmart Supercenter fixar det galant. Letar och letar utan lycka. Kör in på ett ställe efter vägen istället som ser liiite större ut. YES! Dom fixade det på en gång! Så efter att ha fixat det, åkt till KOA och tömt vårat bajsvatten kunde dagen börja på riktigt. (Vi har alltså slutat stå på campingar, helt onödigt enligt oss.)

Första intrycket av staden var inte sådär superbra. Fick bilden av att folket i staden endast var ute efter att mjölka pengar av alla turister. Speciellt efter att en kille i turistinformationen blev lagom sur över att vi inte ville betala 100 dollar för att sitta på en buss 2 h, även fast den hade AC! Bättre blev det iaf när vi fick känna på stämningen med alla musikanter osv. Mysig stad där vi även åt alligator för första gången!





Dag 41-42: Första dagarna i Florida

Här har jag tappat kollen lite på vad vi gjorde men satt mest i bilen på väg ner i Florida mot Honey Moon Island som var första stoppet. Tog lite småstopp här och var och njöt av den behagliga kvällssolen vid Anna Maria Island.

Dag 43: Captiva Beach

En heldag på stranden har vi verkligen längtat efter! En dag att inte göra något alls, bara slappa i solen, svalka sig i havet var 5:e minut och bara vara helt enkelt. Det första vi ser när vi kommer fram är en stor rocka som simmar längs strandkanten. Senare under dagen hälsar även två delfiner på. Kan det bli mer underbart? Det skulle möjligtvis kunna vara när Johan busåker en permobil på Walmart!!!

Dag 44: Everglades

Här åkte vi såklart airboat genom träskmarkerna utan att se en enda alligator! Förklaringen fick vi senare när alla verkade vara på deras inhängnader. Vi fick hålla i en liten bebisalligator också, tufft!

Efter det åkte vi till Sawgrass Mill för massa shopping. Trodde vi ja! Efter mååånga timmars traskande genom köpcentrumet åkte vi därifrån utan minsta inköp. Inte riktigt vad man hade tänkt sig. Hur är det möjligt att inte hitta Någonting man vill ha när det finns sååå många affärer?! Besvikelse och lite stressat då vi har en hel del att inhandla innan kryssningen.


Dag 45: Key West

Otroligt fin väg ut till alla öar, helt underbart! På väg tillbaka spelade vi lite minigolf på ett ställe efter vägen. Varmt men kul! Inga problem att åka fram och tillbaka över dagen tycker jag förresten.

Vi stannar till i Miami på vägen upp för övernattning, vilket visar sig vara lättare sagt än gjort. Det fanns en hel del Supercenter att välja på. Det första vi kom till låg i ett väldigt mörkt område, våra små ansikten lyste väldigt bra! Det andra stället var inte direkt bättre men där fick vi inte sova sa vakten. Så det blev till att åka tillbaka till första stället och hoppas på det bästa. Med låsta dörrar och sovandes med ett öga öppet klarade vi även denna natt.


Dag 46: Sawgrass

Blir väckta runt 6 på morgonen av en vakt som knackar på och säger att vi inte får sova där. Men där borta får ni sova säger han och pekar ca 20 m bakåt. OMG! Nu var vi ändå vakna så lika bra att kliva upp. Åker till en Shellmack och fyller på freshwater så vi kan duscha och vara lite rena innan vi åker till Sawgrass igen. En till chans ger vi det!

Kom dit runt 10:30 och åkte inte förräns det stängde 21:30. Att det kan ta så lång tid! Vi hittade iaf lite av det vi sökte. En kostym och byxor till Johan och cocktailklänning till mig.

Dag 47: Återlämning av husbil!

Absolut stressigaste och jobbigaste dagen hittills på resan tror jag. Klockan 05:00 ringer klockan, dags att kliva upp. Allt ska packas ner, husbilen ska städas och påfyllning av bensin och propan ska ske innan återlämning klockan 11:00. Det tar längre tid än vad man tror! Efter lite om och men var ändå allting packat till slut!

Blev lite förvånade över uthyrningsstället här i Ft Lauderdale. Vi trodde ju att det skulle vara ett sånt stort ställe som i SF men det var jättepluttigt och privatägt verkade det som. Väldigt trevliga var dom där iaf. Vi hade turen att få samma husbil när vi hämtar upp den sen igen efter kryssningen. Betyder alltså att vi kunde lämna kvar alla saker vi inte behöver. Sen hjälpte dom oss även att hitta ett bra hotell nära shopping. Hamnde på Hyatt Place, ett fint litet hotell med otroligt bra rum faktiskt. Rummet här är faktiskt trevligare än Bellagios! Vi somnade gott båda två med både TV och kläder hela natten. Så kan det gå!

Dag 48: Broward Mall

Hela dagen har vi idag spenderat på Broward Mall där vi hittat allt som saknats i kläd- och skoväg. Så skönt! Kvällen bjöd på ett ordentligt åskväder medans vi pratade över Skype med Johans föräldrar och lillebror. Kul att höra lite välbekanta röster!

Imorgon går alltså kryssningen av stapeln! Celebrity Cruises Solstice lämnar hamnen 16:30 med oss som passagerare och kommer inte tillbaka förräns nästa söndag. En hel vecka av lyx, lyx och åter lyx ska vi ha! Hoppas på att det trådlösa internet ombord inte kommer vara lika dyrt som det i internetcafét. Läste på hemsidan att ca 4 h skulle kosta runt 100 dollar. Kanske inte riktigt värt dom pengarna för att kunna kolla fejjan?=)

Nu är det hög tid att sova. Klockan är långt över midnatt och vi ska upp tidigt imorgon. Vi hörs igen när vi kommer tillbaka om inte tidigare. Hoppas att alla har det bra så länge!

Vi saknar alla nära och kära där hemma!

Kram Sandra & Johan