lördag, juli 31

Var har internet tagit vägen?



Helt plötsligt igår så la det bara av och jag verkar inte kunna få igång det heller. Snikar åt mig några minuter av någon granne just nu. Tur att inte alla sätter lösen! Tack!

För första gången sen vi kom hem så har jag faktiskt ingenting att göra just nu. Lite konstigt och ensamt när Johan jobbar men skönt ändå att bara vara. Inte många dagar kvar nu. Imorgon är det söndag vilket betyder att jag ska träffa några vänner en sista gång innan vi åker. På måndag ska jag först iväg på återkontroll för ögonen (Jag ser fortfarande hur bra som helst, yeah!) sen ska vi försöka få tag på alla dessa böcker man behöver. Sent ute, jag vet. Men hoppas att det löser sig till det bästa. Under kvällen får vi besök. Sen är det ju faktiskt tisdag och då är det väl god tid att packa ner det nödvändigaste antar jag. Onsdag = Thailand resten av året! Ja...så var det med det. Nu ska jag återgå till att bara vara.


Frukost i solen

Pappa


Sandra

fredag, juli 30

Big Sur


Lite ihopklipp från Highway 1.


söndag, juli 25

Vatten


Det här har vi roat oss med nu på eftermiddagen. Ni har väl sett dom här klippen på Youtube när dom kastar färsk frukt, rotfrukter, fruktsoppa m.m. Det blev en liten parodi på det! Enjoy!



Sandra

Go-kart i Täby


Gårdagen bjöd alltså på lite go-kart för pojkarna. Själv följde jag endast med för att föreviga dagen. Det var en hel del folk där, antagligen pga det lite tveksamma vädret. Fruktansvärt kallt har det blivit helt plötsligt. Var det typ 14 °c här förut? Riktigt skönt att vi snart åker iväg till värmen. Hoppas det solen kan komma fram en stund iaf under nästa vecka. På måndag åker vi nämligen ner till västkusten, Bohus-Malmön och Lysekil. Hälsa på mor, far och lillasyster innan vi åker.


Sandra

lördag, juli 24

Lördag


Lördag förmiddag. Om en stund åker vi in till stan, jag och Johan + lillebror Marcus. Lite kul att vi har småbröder med samma namn. Vad vi ska hitta på inne i stan får ni se senare! Men fort kommer det gå!

Såg det här klippet på Aftonbladet igår. Från nationalparken Yellowstone där vi var. Hur dum får man va? Säger bara...SKYLL DIG SJÄLV! =P Farligt!


Persbrandt när han var i Frövi

Ha en bra dag!

Sandra

fredag, juli 23

Tillbaka till Frövi



Nu har vi kommit tillbaka till Frövi. Så här ser visumet ut. Fint va?

Sandra

torsdag, juli 22

Thailand + visum = Underbart!

Nu kan vi äntligen bocka av en till sak från vår osynliga "att-göra-lista". Dagen har flytit på relativt bra förutom lite svårigheter med att hitta en fotoautomat som faktiskt fungerar. Tackar centralstationen i Västerås för det. Besöket på ambassaden var sen över på enbart några minuter, smidigt!

Johan ligger och vilar så jag passar på att sitta lite här vid datorn. Nu är det inte ens två veckor kvar tills vi sitter på flyget igen. Fy sjuttsingen vad jag längtar! Kommer dock sakna familj och alla vänner här hemma. Min vän som precis fått en underbar liten tjej, tråkigt att inte få bebisgos! Men men...

Lycka!

Sandra

onsdag, juli 21

Det var ju det där också ja...





Varje dag tänker jag att ikväll kanske jag borde sätta mig och ta den där sista veckan i NY också. Men, dagarna har bara flygit iväg sen vi kom hem! Det har varit, och är fortfarande, en hel del att fixa inför Thailandsresan bla. Så en hel del energi har gått till att lösa dom problemen och bloggen har kommit i skymundan, tyvärr.

Tänkte att jag slänger ut lite bilder nu, det är ju iaf något!


Idag fick vi även klart för oss hur studierna kommer se ut i Thai. Lyckades skrapa ihop några poäng till båda två så nu har vi vårat på det torra. Känns otroligt skönt! Imorgon bär det av till Sthlm för att fixa visum. Tack konsulatet i Gbg för att ni lyckas ha semesterstängt just nu. Men men, det måste ju fixas på ett lr annat sätt! Som det ser ut nu blir vi kvar en natt i storstaden, hoppas på att få hämta ut det dagen efter. Förresten...inte måste man väl bevisa att man ska lämna landet för att få nya dagar? För hur ska det gå till undrar jag då?

Sandra

torsdag, juli 1

Dag 62-74: Savannah - Sista dagen med husbil!


Dag 62: Savannah och Charleston


Just det, sist var vi på väg mot Savannah där vi tog ett snabbstopp, kikade runt lite, fotade lite och åkte sen vidare på Charleston. Även där körde vi ett quickstop, kollade lite fina kyrkor och ett gammalt fängelse innan vi åkte vidare för att se Smoky Mountains under morgondagen.




Dag 63: Smoky Mountains


På väg upp mot bergen stannade vi i staden nedanför där det vad jag förstod bodde en del indianer. Kollade lite på några som dansade, sjöng och hade sig. Lite roligt. Efter det gick vi till Bear Cave..tror det heter så. Där fick man kasta ner lite äppelbitar och brödbitar till dom stora björnarna. Vi tog även chansen att gå in till bebisbjörnarna också. Vad söta dom var! Otroligt stora klor på dom små kropparna. Där fick dom äta mat ur händerna på oss. Lite obehagligt, det var ju trots allt björnar!


Vidare upp i Smokybergen, stannar till vid lite utsiktsplatser men det var ganska tråkigt. Åker igenom hela parken vidare upp mot Chicago.



Dag 64: Mot Chicago!


Den här dagen bjöd inte på något speciellt faktiskt. En massa åkandes i värmen bara. Lite tråkigt att inte vara vid kusten längre där ett bad oftast var precis utanför dörren.


Dag 65: Utanför Chicago


En dag i lugnhetens tecken.


Dag 66: Chicago


Innan vi åkte så hade man ju hört en del om Chicago. Eller kanske inte så mycket om staden i sig men i alla fall att man måste åka hit. Så det är klart att vi var tvungna att planera in ett besök även där.


Börjar en bit utanför stan med ett besök i ett Bahaitempel som ligger där. Själv hade jag aldrig hört talas om någon religion som heter Bahai men det är tydligen någon slags blandad religion, alla tror på samma gud…eller något sånt. Inte speciellt insatt men fint var det iaf. Åtminstonde utanpå, ett stort palats ser det ut som. Inredaren däremot hade nog fått inspiration från ett tråkigt församlingshem, bortsett från taket som var vackert det med.


Efter mycket om och men hittade vi till slut en parkeringsplats, ganska långt att gå dit vi skulle dock. En långpromenad senare var vi framme vid Navy Pier där vi strosade runt utefter vattnet och kikade lite. Lagom när vi är klara där så bokstavligen öppnar himlen sig. Regnet öser ner och det var ju roligt till en början att bli dyblöta och hoppa lite i vattenpölarna. Tillbaka i bilen och med torra kläder på så har det börjat regna ännu mer och blåsa stormvindar dessutom. Det blev alltså inget besök i varken Sears Tower eller Millenium Park som inplanerat. Istället får vi bråttom som f-n när det börjar tjuta i hela hamnen. Inte har vi en aning om vad den varningssignalen betyder heller? Men med tanke på vädret och att man endast såg några meter framför sig förstod vi att det nog var bäst att ge oss av! Sätter på radion för att försöka få någon information om vad som pågår och hör FLASH FLOOD WARNING. Hmm ja det är ju inte alltför bra. Åker vidare några minuter och får höra TORNADO WARNING! Nu var jag faktiskt rädd på riktigt, speciellt när man ser att befolkningen knappt åker på vägarna heller utan har valt att ta skydd under broar istället. Krockade bilar och lastbilar som låg välta över motorvägen var en läskig syn. Men trots ihärdigt blåsande och bland det värsta blixtovädret vi varit med om så klarade vi oss ifrån det värsta! Jag ska aldrig mer önska att vi ska få se en tornado på riktigt. Inte kul!




Dag 67: Detroit - Woodstock, Canada!


Innan inresan till Canada gick vi i Eminems fotspår på 8 mile drive i Detroit. Såg till vår besvikelse att vi missar hans konsert med Jay-Z dagen efter. Så typiskt!


I Canada fick vi börja åka km och mil och kolla grader i celsius igen. Det var kallt där också! 23°c visade termometern på när vi åkte in i Woodstock för övernattning på TA den kvällen. Det krävdes värme på natten i husbilen. Lite sjukt hur van man blir med den extrema värmen hela tiden. 23°c är ju inte kallt egentligen.




Dag 68: Niagara Fallen


Vad snopna vi blev när vi kom fram till Niagara Fallen! Båda två hade trott att det skulle vara mycket mer ute i naturen, lite som GC, inte alls sådär mitt inne i stan med en massa jippon överallt! Storleken var inte heller så som man trodde, mycket mindre. Tog en promenad, knäppte några bilder och checkade av det på listan. Tillbaka till USA igen och vidare mot Washington DC.



Dag 69: På väg till Washington


Precis som det låter. Åka bil hela dagen.


Dag 70: Washington DC


Jag tror vi lyckades pricka in den varmaste dagen hittills för en rundvandring i den vackra staden. Inte det ultimata kanske men det är bara att kämpa på med vattenflaskan i högsta hugg, mot Mr President!


Började med att hälsa på den gamla presidenten JFK med familj vid hans grav på Arlington kyrkogården. Åkte sen vidare mot The White House och försökte oss på lite paparazzibilder genom fönstren utan direkt lycka. Fick däremot med ett spöke på bild i ett av fönstrena. Någon gammal gubbe som håller sitt öga på Obama? Kikar runt bland resten av sådant som man måste se. Hettan är olidlig! På kvällen sen var det skönt, lite svalare, endast 32°c. Vilken lycka.


Dag 71: Amishjakt i Lancester


Ja vi kan ju inte åka från landet utan att se hur dom lever också. Efter lite googlande åker vi alltså mot Lancester där det visst ska finnas en del. Inne i stan lyser dom med sin frånvaro. Slår in Amish i GPSen och åker vidare en bit ut på landet. Där är dom med sina häst och vagn, barfota också? Knyter dom konstigaste knutar i håret på sina små bebisar gör dom och jag vet inte vad. Konstigt sätt dom har dom där.



Dag 72: Six Flags!


Giraffer har slickat på vår bil och vi har haft björn som bitit i tanklocket. Det är visst sånt som kan hända när man är på safari i Six Flags.


Själva nöjesparken sen då? Vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Det absolut sjukaste och roligaste! Kingda Ka, Nitro, Superman, Bizzaro m.m. Filmerna får tala för sig själva. Kommer senare, kolla youtube så länge!



Dag 73: Walle hela dagen


Igår vilade vi upp oss ordentligt efter den turbulenta dagen vi haft innan. Walle hela dagen med en liten sväng på ett närliggandes tivoli på kvällen.


Dag 74: Sista dagen med husbil


Har tagit in på en camping idag för att kunna fixa iordning husbilen innan återlämning morgon. Den mesta packningen är gjord, hej övervikt på flyget hem, så det är bara lite städning som är kvar. Imorgon väntar New York!


Gud vad skönt att äntligen vara ikapp med bloggen!


Sandra