tisdag, augusti 31

Betapet, alfapet


Efter plugg, stan och lunch sitter vi nu i soffan och tar det lugnt en stund. Ska snart spela lite betapet mot varandra. Har ni spelat det? Det är precis som Alfapet. Rolig hjärngympa! BETAPET


Tågstationen i Bangkok

Sandra

måndag, augusti 30

USEL!



Jag har varit en usel bloggerska sista tiden. Så tyckte nog att det var dags för en liten uppdatering här. Vad har vi för oss här borta om dagarna egentligen? Inte så mycket alls måste jag säga. Vi har det riktigt bra. Klagar över värmen när vi ligger och pressar i solen. Håller oss inne ibland för att undvika den värsta hettan. Studierna har dragit igång så vissa dagar sitter vi med näsan i matteböckerna och svär över det. Vi åker och handlar på lite olika thaimarknader, imorgon tex är det tisdagsmarknaden. Ja...vi sitter vid våra kära datorer en hel del också! Ovanligt? Nej inte speciellt. Äter god, stark mat och bara njuter av "semestern".

Knappt 100kr för allt det där. Lägg märke till skivorna då också!=)


Idag blev det ett besök till sjukhuset här i Hua Hin också. Mannen i huset har lekt för mycket i poolen och därav dragit på sig en infektion i örat. Pencillin i en vecka så är det borta sen. Förhoppningsvis!

Annars snurrar tankarna väldigt mycket kring mat och träning. Äta var 3:e timme, små portioner...ja ni vet hur det funkar. Idag har jag dessutom gett mig fan på att lägga in allt jag äter i Matdagboken.se. Ett bra sätt att få lite koll på hur mycket lr lite man äter. Träning läggs också in för att få se sin kaloriförbrukning! Vi får se hur det går. En hel del kilon till som ska bort. Det är sak som är säker iaf!

Sandra




måndag, augusti 9

Hua Hin


När man inte har någon större koll på klockan och knappt vet vilken dag det är, då har man det ganska bra enligt mig. Vi har nu varit här sen i torsdags och dagarna består mest av att träna, sola när chans ger och bara vara. I lördags var det, som vi sa, den första dagen i våra nya liv! Träningen ska in i vår vardag igen efter den långa USA-resan. Kan ju inte säga att man har några bra ursäkter till att inte träna när man är här. Det tar ca 30 sek att gå till gymmet så att skylla på att det regnar och inte orkar gå dit...njae, det funkar inte speciellt bra! Men vi är taggade till tusen här i värmen. Måttbandet visar redan -2cm i midjan så det är bara att fortsätta. Inte har jag druckit någon cola heller. Grattis till mig!

Nu ska vi börja dagen med lite frukost på altanen! Ha en bra dag alla!

Fråga mig inte varför bilden hamnar upp och ner, den är precis som den ska i iphoto.

Sandra

onsdag, augusti 4

Doha - Bangkok

Nu har vi lämnat regniga Sverige och befinner oss åter igen i 35°c värme, den här gången i Doha. Sitter och väntar på flyget till Bangkok som går runt 21 tror jag. Inga 12 timmars väntan den här gången inte!

Nästa gång vi hörs sitter vi förhoppningsvis i det hus som ska vara vårat hem de närmaste 5 månaderna. Är det inte härligt så säg??


Sandra

tisdag, augusti 3

Kaos i mitt söta lilla huvud!



Så kändes det igår iaf när allt som kunde gå fel faktiskt gick fel! Surprise!

Det hela började på förmiddagen när vi ganska snabbt insåg att några studieböcker skulle vi inte få tag i innan vi åker. Läromedia här i Örebro hade tyvärr semesterstängt. Så det blir till att beställa från Adlibris och skicka med pålitliga(?) posten ner till soliga Thailand.

När vi kommer hem krånglar såklart min e-legitimation vilket i sin tur gör att jag inte kunde skicka in min ändring till CSN. Målar man fan på väggen över det sen, som jag såklart gjorde, så betydde det i mitt huvud att jag inte skulle få några pengar heller. Som ni förstår bröt helvetet ut! Men det löste sig såklart det också till slut efter lite om och men.

Nästa problem var när jag fick mina inloggningsuppgifter till elevwebben. Ska alltså läsa genom en skola som heter Miroi. Upptäcker ganska snart att sidan inte verkar helt OK och ser då att sidan enbart stödjer Internet Explorer! Gah! Helvetet bryter lös igen när jag ska försöka förstå mig på hur man bootcampar???Måste ju använda Windows för att kunna använda IE. Blä! Men det fixade ju till sig det också när jag kom på att FireFox borde funka. Taadaaaa! Det gjorde det. Lycka!

Nu verkar allt vara som det ska. Det enda som saknas just nu är våra packade väskor. Tvättmaskinen går varm idag sen åker vi hem till min mamma, sover sista natten där. Bussen till Arlanda går runt 4 imorgon bitti.

Ha en bra dag!

Sandra