fredag, januari 31

Pizzatime!

Vi unnade oss en superkebabpizza för en liten stund sen. Med betoning på EN, för vi delade faktiskt på den. Man behöver inte trycka en hel. Det räckte gott och väl med en halv, jag är inte sådär äckligt proppmätt utan helt lagom. Vet inte exakt hur många kalorier det kan tänkas bli men kanske typ 900?

William ska snart få lite gröt innan det är dags för pyjamas och sängen. Just nu står han i gåstolen och gnuggar sig i ögonen. Gnäll, stånk och stön...han är så trött lilla älsklingen.

lördag, januari 25

Nya leksaker!

Bubbis blev så glad över alla nya leksaker  vi köpte idag. Speciellt rolig var nog en mobiltelefon från fisher price så nu kommer han snart både kunna räkna 123 och hela alfabetet!



Jag var ute efter ett par nya löparskor och hittade ett par från Asics, skitsnygga. Men upptäckte att deras skor inte är tillräckligt smala i fötterna för mig. Får väl köpa mig ett par tråkiga Adidas igen som sist. Deras känns inte alls lika roliga tyvärr..

Nu blir det mat här i form av en oxfile och potatiskroketter, köpta! Ibland är det skönt att göra halvfabrikat;)

fredag, januari 24

Tjock

Jag känner mig tjock idag, usch! Gymmet i morse gick ändå hyfsat bra...sprang för första gången på över ett år. Tror det känns okej. Men jag vill mer, jag vill bli smal fort, vältränad och fit. Känns långt bort.

Idag som jag skulle ha mkt tid över att göra sånt jag inte hunnit med i veckan blir istället en ganska stressig dag. Imorgon.

Fick en tid på BVC kl 13 för att kolla upp Willes röda utslag på kroppen. Vi hoppas hon vet vad det kan vara och att vi får något som hjälper.

Hej.

söndag, januari 19

Middagsplaner

Magen skriker efter bara två "frukostar" till frukost och lunch. Maten står färdig på spisen, hel kyckling och potatisgratängen. Jag sitter i sängen och försöker få Wille att somna in ordentligt så jag kan lägga ifrån mig honom snart. Det är så det kan bli ibland när han inte riktigt vill samma sak som mamma vill.

Rutiner är skönt, för det mesta. Jag tycker vi har fått in ganska bra vanor nu på kvällen, han somnar tidigare...och även om han vaknar till x antal ggr så behöver jag iaf inte sitta med honom i knät heeela kvällarna. Bara det är ju en helt ny värld efter att inte ha legat ner i soffan på 6 månader. 

Gör att försök att befria min boob och lägga ner lillplutten. 


lördag, januari 18

Hon har gjort det!

Premiär på gymmet! Det kändes bra med en liten mjukstart. 30 min powerwalk och sen lite styrketräning, det räckte. Men shit vad skönt det var att träna ländryggen...den tar såå mkt stryk när man lyfter och bär på bebis hela dagarna. Räkna med då att det inte finns några som helst muskler kvar sen graviditeten, inte som det känns iaf. Fogarna gör sig tyvärr lite påminda såhär nu efteråt men jag hoppas att det kommer ge med sig. 

fredag, januari 17

Det är vi som är Örebro...

Kanske inte så mkt att skryta med efter en sån här kväll. 
Johan och jag var på hockey igen, barnvakt för andra gången. Woho! Det är ganska lagom med några timmar såhär. Det är riktigt kul att gå på en match, jobbigt bara att jag alltid blir så kissnödig och varken orkar eller vill gå och ställa mig i den låååånga kön i pauserna:P

Wille var vaken när vi kom hem men det förstod jag nästan. Inte lätt att somna utan mamma när man gjort det hela sitt liv. Nu sover han sött, mamma och pappa kollar på nya avsnitt av TBBT. Otroligt roligt! 


torsdag, januari 16

Länna möbler

Jag nätshoppar, ett i längden dyrt och oftast ganska onödigt nöje. Men vad fina saker det finns! Både till oss stora och till den lilla. Är ju fortfarande inte helt nöjd med inredningen i Willes rum så är på jakt efter ett par nya kuddar till soffan. Saknar också någon form av klädställning i miniformat där han kan hänga sina snygga skjortor och så.

Bästa sidan just nu, där man vill ha i stort sett allting, är Länna Möbler. www.lannamobler.se Det finns typ allting där i alla möjliga märken. Kända som okända...iaf för mig. 
Dog lite för den här Howardfåtöljen. Hur coolt skulle det inte va? Finns med fotpall till också. Det är så kul att inreda barnrum!




onsdag, januari 15

Gäsp

Vi gör ändå framsteg här hemma på sovningsfronten måste jag säga. Den här veckan har jag kunnat lägga ner William i sängen ganska snart efter att han somnat. Ikväll har han vaknat till lite snabbt två ggr...hittills. Men somnar snart om igen så det är ingen fara. 

Johan har åkt till jobbet tidigare för att träna. Jag blir lite avundsjuk, vill också egentligen. Kanske ska försöka ta mig iväg på lördag morgon. Enda dagen jag inte har något planerat på just nu. Lite lätt styrketräning sådär...ska inte sätta för höga mål och tro att jag kan springa milen direkt. Ska inte hoppas att jag kan springa öht.


Har jag sagt att dagarna flyger iväg? 

tisdag, januari 14

Sockerberoende deluxe

Första två dagarna med mitt nya, hälsosamma liv hade jag fruktansvärd huvudvärk. Har ingen bättre förklaring till det än att kroppen skrek efter socker...och kanske lite coca cola light. Det är helt sjukt hur beroende av socker man kan bli. Colan har jag också låtit bli, det är ju inga kalorier i men det känns bättre utan just nu ändå. 

Det har funkat bra med maten förra veckan tycker jag, -2,2kg så det är jag mer än nöjd med. Som jag förstod har det stannat av nu, vågen har stått still i tre dagar...Jag vet..! att man inte ska väga sig varje dag men vad sjutton...jag måste ju ha koll!:) Jag funderar lite på om det kanske beror på att jag får i mig liiite för lite kalorier. Har haft svårt att komma upp i rätt mängd. Tycker att jag äter bra med ordentlig frukost, mellis, lunch och middag men det är väl för små portioner då? Så att bara äta kanske 1200 om dagen...nä det är inte bra. Varken för mig eller William...herregud. Bättre planering idag! 


Frukost idag 439kcal

1 Ägg
Keso m hallon, banan, kanel
2 Finn crisp m ost, salami
1 kopp te med mjölk

Nu ska jag lägga ner min lilla plutt i vagnen så jag kan greja i köket <3

söndag, januari 12

Godmorgon

William väckte oss båda här runt 7-tiden. Efter lite mat och tv-tittande sover han sött igen. Vi ligger kvar i sängen och kollar på Nyhetsmorgon. En tidig men bra start på söndagen. Snart ska jag gå upp och väga mig!

Man borde ha nån liten miniminivåg att ha med sig. Vi hade ett sent julfirande med Johans familj igår där vi åt julmat. Skitsvårt att veta hur mkt saker och ting väger. Det enda jag var säker på var ett ägg, hur kul är det?:P 
Åt självklart lite mer än så. MEN istället för julmust drack jag vatten. Det är för dyrt!

Vi har världens sötaste bebis!




fredag, januari 10

Nyttigt ätautetips

Har för första gången, tror jag, ätit ett någorlunda nyttigt mål på MAX. Istället för tex ett Friscomål med sina duktiga 1400kcal + dip(!) så tog jag en Delifresh kycklingburgare med minimorötter och Loka. En bra summa på 432kcal! Kan rekommenderas för den var faktiskt god, tar den gärna igen. 

Glömde bort att jag inte ska lägga under jag rör på mig i appen. Den vill ju gärna att man äter upp dom kalorierna också. Vad är det för mening med det då? Men så då får jag aldrig grönt. Saknas 719 kcal på mig just nu, som att jag bara skulle ha ätit hälften...

Kalorier, kalorier...fredag morgon, vågen visade 64,8kg...-1,7. Känner på mig att det inte blir så bra imorgon. 

Unnade mig en cola light och två småkakor idag.

Godnatt

torsdag, januari 9

Nu jävlar!

ÅJag ska bli smal nu! Det är dags att sluta lata, sluta med godis i veckorna. Sluta med det här dumma sockerberoendet.
Började räkna kalorier i tisdags och skriver in ALLT i appen Lifesum. Hur bra som helst! Klart det tar lite tid att väga, skriva och krångla med allt men det ger resultat. Vågen visar -1kg! 

Lite svårt det där med att gå ner i vikt samtidigt som man ammar, det får ju inte gå för fort för då är det tydligen gifter som frigörs i kroppen. Gifterna går över till bebis genom mjölken, inte bra såklart. 

Så egentligen siktar jag på -0,5kg i veckan och inte -1kg på ett par dagar men antar att det är bara nu i början. Annars får vi öka på kalorierna..ligger nu på 1495/dag. Önska mig lycka till! 



-5kg kvar...minst.