tisdag, april 20

Forts. Dag 1: Arlanda NY-SF





Nu har vi alltså anlänt till San Francisco, äntligen! När vi kom hit till hotellet var det ca 28 timmar sen vi lämnade lägenheten. Har gått ganska snabbt ändå faktiskt, tur att både jag och Johan har lätt för att somna när vi flyger. Lite jobbigt annars!

För att börja från början så lämnade vi Örebro med buss 03:40 i måndags morse. Meningen var (trodde vi) att det var en direktbuss till Arlanda men tydligen så gick den bara till Västerås där vi var tvungna att byta buss. Men pga de flesta flyg var inställda så var även flygbussen det! Swebus var schyssta och fixade en taxi istället. Mkt skönare och smidigare än att sitta och skava på en buss! Tur i oturen igen alltså =P

När vi kom till Arlanda visste vi ingenting egentligen. Verkade inte som att det var någon annan som gjorde det heller. Skulle planet lyfta från Arlanda eller skulle vi vara tvungna att åka buss till Oslo och flyga därifrån? Jobbigt och kaos. Efter att ha slösat tid på att stå i en kö som var helt värdelös visade det sig till slut att vi skulle lyfta från Arlanda. Yes! Slipper bussen! Och i tid också! Mer tur än så kan man inte ha tror jag. Hur många plan är inte inställda?! Så har man turen att vara bokad på ett av dom två plan som lyfter. Helt sjukt! =P

På plats i NY efter att ha lämnat både fingeravtryck, fått förklarat att vi ska akta oss för bakgator i storstäder och hämtat bagage var det nu dags att försöka ta sig till JFK på ett snabbt och smidigt sätt. Vi landade på Newark. Hade såklart kollat upp innan att man skulle åka airtrain, tunnelbana, airtrain igen och sen vara framme. Så var det ju egentligen också men det blir ju alltid svårare att veta var man ska när man väl är på plats. Men vi klarade det, hittade rätt utan att gå vilse i stimmet! Lite rädd var jag dock på tunnelbanan när det station efter station blev tjockare och tjockare med folk, kollar runt bland alla människor och ser att vi, ensamma stackare, är dom enda med europeiskt ursprung ;) Fördomar? Ja lite! Ni har väl sett på film vad som kan hända? =P Ne då, det gick jättebra allting och vi hittade som sagt rätt. Dags att checka in igen, sova på ett plan 7 h...kändes inte så lockande vid det här laget. Trötta som as efter att bara ha sovit knappt 2 timmar natten till måndag.

Nu är vi iaf på hotellet i SF, Best Western The Hotel California. Helt ok! Imorgon blir det till att utforska staden, se Golden Gate i dagsljus m.m. Bokade nyss en tur till Alcatraz till ons morgon. Klockan är 01:20 så dags att sova. Lite bilder och video från dagen också. Ni får ha överseende med den dåliga kvaliten!=)

Gonatt!

Sandra






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar