söndag, maj 2

Dag 11-14: San Diego - ??




Tyvärr har det varit lite svårt att få tag på internet så här ute i ödemarken så passar på med ett litet inlägg nu när vi har chansen innan vi drar iväg! Senast var vi alltså i San Diego och hade varit på USS Midway. Så här har resten av dagarna sett ut:

Dag 11: San Diego Zoo

San Diegos Zoo ska tydligen vara ett av dom bästa. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, beror allt lite på hur man ser det. Positivt är såklart att vi såg i stort sett alla djur, tror jag. Det är ju ändå därför man går dit. Men väldigt negativt är ändå att många av de större djuren hade så otroligt små områden att röra sig på. Nu jämför jag iofs bara med Kolmårdens Djurpark, där är det väldigt bra. Annars var vi väldigt nöjda med dagen båda två, förutom ömmande fötter efter en heldag i parken.


Dag 12: San Diego - Indio

Dagen efter var mest en transportsträcka till Joshua Tree Nationalpark. Vi kom iväg runt lunchtid efter lite tvättning och annat nödvändigt. Skönt att få det gjort. Natten spenderades sen på parkeringen till TA. Väldigt bra att det finns så man kan stå gratis och slippa krångla in på en camping när man bara ska sova lite. Ett tips till andra som ska göra liknande resa!


Dag 13: Indio - Joshua Tree Park - ??

Dags för ett självklart stopp på resan, Joshua Tree NP. Vi åkte in från södra sidan som jag tyckte var lite tråkig. Desto längre in vi kom desto finare blev det. Efter ca 1 timmes körning in i parken var vi framme vid målet, Ryan Mountain på 5457 feet. En liten prova-på hiking innan GC. Helt otroligt vilken utsikt det är där uppe, 360 grader runt om i Mojaveöknen. Inte helt fel!

Efter bergsbestigningen var det dags för (vad vi inte visste då) den ödsligaste och mörkaste sträcka vi åkt på hittills. Tur att vi tankade innan! Vi mötte väl knappt 10 bilar på säkert 15 mil, helt öde verkligen! Hittade en camping sent in på kvällen, har faktiskt ingen aning om var vi är någonstans. Halvvägs till Phoenix iaf och omringade av skallerormar och skorpioner. Väl framme är det dags för Johans mest efterlängtade stopp(?) nämligen Heart Attack Grill. Får se hur bra han mår efter den vistelsen. Återstår att se så...keep reading!=)

Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar