tisdag, maj 18

Dag 22-30: Las Vegas - Fort Bragg


Godmorgon! En senare morgon än det var tänkt tyvärr. Vi har varit otroligt trött båda två dom senaste dagarna. Vet inte om det beror på alla timmar i bilen, att maten vi lyckas få i oss inte alltid står högst på näringslistan eller kanske en blandning av de båda. Upp ur sängen ska man ändå! Speciellt när man har lovat att uppdatera er där hemma. Så...vi börjar väl från där det tog slut sist? Vi var alltså på väg till Las Vegas!

Dag 22-25: Las Vegas

Som jag skrev tidigare blev starten i LV inte den bästa med pengar som försvann, kort som inte fungerar och dåligt hotellrum. Resten av vistelsen blev bara bättre och bättre. Lyckan vände när vi lyckades få tag i en av MGM's sviter för ett riktigt bra pris! Där hade vi inte mkt att klaga på direkt, möjligtvis att det inte fanns någon minibar. Kanske är jag som har missat något där men trodde det var basic att det skulle finnas?

Dagarna försvann lite för fort inne i det mörka, stora casinot där vi betade av många timmar på slotsmaskinerna. Lyckan kom många gånger unden den tiden men skrattade oss sen rakt i våra giriga ansikten!

Strosade runt lite inne på Ceasars mysiga gator, ingen shopping dock och tyvärr inte heller några bilder därifrån. Vi som annars är så fotogalna verkade ta en riktig paus under tiden i LV. Ska även nämna bufféerna där det finns något för alla smaker, desserter som heter duga också. Behöver jag säga att vi rullade tillbaka till hotellet första kvällen?


Dag 26: Death Valley

Vägen till Death Valley från Las Vegas tog sin lilla stund med diverse felkörningar osv. Man ska inte alltid lita på den lilla tanten i vår GPS. Varför alltid ta dom minsta vägarna som finns?

Till slut kom vi iaf fram och hettan var inte så otrolig som jag hade förväntat mig. Kändes inte värre än en varm dag i Thailand. Vi kan ju ha haft turen, eller oturen beroende på hur man ser det, att komma dit på en inte så varm dag. Synd att man inte hade någon termometer! Vi körde ändå utan AC för säkerhetens skull.

Sen brummade vi vidare upp mot Sequoia National Park. Stannade för övernattning på ett Walmart-center någonstans i en stad som heter Vivalia. Sover som grisar båda två och hör absolut ingenting trots motorvägen strax utanför dörren.



Dag 27: Sequoia National Park

Vaknar på morgonen och Johan upptäcker efter en stund att bensinlocket inte är stängt! What?Vrider med stor spänning om nyckeln för att kolla bensinnivån. Mardrömstanke att den fulltankade bilen på 208 liter skulle vara tom. Det var den inte! Tur i oturen! Lättade och med en nudelfrukost i magen tar vi åter igen sikte på Seqouia.

Parken bjöd på vacker utsikt efter den snirkliga vägen upp för berget. Möter skyltar som meddelar om att man ska använda snökedjor. Det kan inte vara roligt att åka den vägen på vintertid. Tar en snabb titt in i parkens museum, inte så mkt att se egentligen men lite imponerade av storleken på träden blir vi allt. Stannar efter vägen och äter en snabb lunch bestående av gårddagens pizza för ca 40 dollar. Dyrt! Inte var den god heller. Besvikna och ruinerade.

Trots ihärdigt spanande efter björn både i Seqouia och Kings Canyon lyckas vi inte hittade någon. Hoppas på Yellowstone istället.


Dag 28: Yosemite National Park

Trötta som vi är kom vi iväg alldeles för sent från campingen denna morgon. Vilket såklart resulterade i att parken var smockfull med besökare när vi kom fram vid lunchtid. Parkeringen som var avsedd för RV's och bussar lyckades ändå vara totalt överfull med vanliga personbilar! Jaha...planerna på att gå till vattenfallen sket sig totalt pga det. Tack alla människor som inte kan läsa skyltar. Vi ställer oss med nöje över 4 platser nästa gång vi kommer till en populär pakering. Istället blev det en lätt lunch på en rastplats en bit därifrån.

En summering också om vår dumhet kommer här: Efter Yosemite bestämmer vi oss för att åka till spökstaden på andra sidan parken. Knappar in Bodie och börjar åka. Skylten ROAD CLOSED möter oss efter en stund. Suck! Men jaja, får ta vägen runt istället, inte hela världen. Rullar på, ut i skogen och upp i bergen, Johan sover gott. Skyltar igen där det nu står SONORA PASS CLOSED. Jaha tänker vi, Sonora ligger ju en bra bit innan, säkert ingenting vi behöver oroa oss för. Fortsätter och fortsätter på dom små vägarna, det ösregnar och snöhögarna är stora efter kanterna. På vissa ställen har snö och sten rasat ner på vägen och ligger över hela körbanan. Det känns otroligt öde med inte många möten och stängda campingar efter vägarna. Redan lite spökstad över det hela. Men! Som ni säkert förstått så kommer vi alltså fram till den punkten då vägen tar totalt stopp! Sonora Pass ligger alltså inte vid, runt eller i Sonora utan här ute, precis där vi ska åka! Vi glömmer spökstaden och vänder igen. Felkörning på 2 timmar, vad gör väl det?

Dag 29: Lake Tahoe

Åker tidigt från campingen denna morgon. Dagens första stopp blir Lake Tahoe! Om vi har tyckt att vi åkt i snö tidigare var det ingenting mot det här. Så mkt snö och is överallt, riktigt vinterlandskap vissa tillfällen när vi var som högst. Vägen är bar som tur är så det är ändå väldigt behagligt att glida fram genom landskapen. Man får se till att ha lite uppsikt över alla djur bara. Det är väldigt mkt rådjur efter vägarna, vet inte hur många vi har fått bromsa för.

Det är också här uppe i bergen vi har sån tur! Tror inte det är ofta man får se vad vi såg iaf! En VARG sprang över vägen. Vi stannar till och ser den riktigt bra innan den springer in i skogen. Hann inte få upp kameran i tid så Johan kutar efter in i skogen för att försöka få en bra bild. Nedå, men han gick ur bilen och kollade efter den iaf, såg den en bit in och fick sin bild. Suddig dock.

Kommer fram till sjön, äter lite frukost med en fin utsikt. Hade varit trevligt med solsken istället för grått och tråkigt men det fick duga! Tar en liten promenad på sandstranden innan vi sätter oss i bilen igen för att den här gången åka ut till Highway 1 igen. Det har jag längtat efter! Innan vi åkte ur staden var man tvungen att åka igen någon slags tull. Jag har fortfarande inte riktigt förstått varför dom har den just där men vi blev iaf av med alla frukt! Satans kärring! Hade stannat till vid vägen och köpt färsk frukt dagen innan. Körsbär, nektariner m.m. Allt försvann! Jag hade ätit ETT körsbär. Tacksamt.



Passar på att kika in i Napa Valley när vi ändå är i krokarna. Väldigt fint med alla vinodlingar högt och lågt. Iaf dom vi kunde se genom ösregnet. Ute vid kusten igen stannar vi till i Bodega Bay och köper lite obligatoriskt Salt Water Taffy. Backe upp och backe ner, dimma, regn och otroligt fin utsikt när det äntligen spricker upp lite i tid till solnedgången!


Seattle står som slutpunkt efter Highway 1, vi har en bra bit kvar. Är just nu på en camping utanför Fort Bragg. Så snart jag är klar här åker vi vidare mot nya äventyr.

Hörs snart igen!

Sandra & Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar