tisdag, juni 15

Dag 49-56: 7-nätters kryssning med Celebrity Cruises Solstice


Nu är vi tillbaka från den lilla semesterturen vi tog från semestern. Ja, semester från semester, det är jobbigt ibland. Passar på att skriva lite nu medans vi sitter och väntar på att få gå av. Klockan 09.10 var vår tid att få nå fastlandet, nu en timme senare sitter vi fortfarande och väntar. Tydligen har det varit oväder här i Ft Lauderdale och blixten har slagit ut hela systemet på terminalen. Stackars satar som ska med flyg hem, tur att vi inte har någon tid att passa! Det hela lär ju försena när nästa gäng ska iväg igen också. Närmare 3000 trötta och sura resenärer!


En hel veckas sol, bad, slappande, svullande och bara-vara-tid, väldigt skönt! Varje dag har sett ungefär likadan ut:


- Vakna

- Frukostbuffé eller roomservice (frukost på balkongen)

- Steka i solen och svalka i poolen

- Lunchbuffé eller äta vid poolen

- Slappa lite på balkongen

- Duscha och fixa sig inför middagen

- 4-rätters middag

- Show/Casino/Slappa/Äta mer/Film


Exakt så lyxigt som vi trodde att det skulle vara var det nog inte, tyvärr. En del skrikiga, bajsiga (barn som basjar i poolen) barnfamiljer och dräggiga människor störde den där lyxiga miljön vi andra var ute efter. Man har inte på sig flip-flop, shorts och t-shirt vid middagen när alla andra är uppklädda, faktiskt. Dom kylda handdukarna som skulle delas ut vid poolen såg vi inte heller skymten av. Dåligt också att det dryckpaketet vi köpte till inte gick att få till rummet genom roomservice. Det fick man snällt krångla iväg och hämta själva vid någon av de överfulla barerna. Annars har hela upplevelsen varit bra. Vi har inget annat kryssningsfartyg att jämföra med men av vad vi har hört så ska ju Celebrity vara bland dom bästa.


Ett par av kvällarna har det gungat och blåsigt en del, inte så mkt att det har varit störande men det har känts lite ändå och synts på svajande handdukar i badrummet bl.a. Sjösjuketabletter har knaprats i förebyggande syfte. Havet har varit så otroligt blått, sjukt fint! Vi har skådat både delfiner och stora sköldpaddor bland vågorna. Om ni ska åka med en liknande kryssning, ta ett rum med balkong. Så värt dom extra kronorna! Förstå hur tråkigt det måste vara att inte kunna ha möjligheten att sitta där ute och njuta av utsikten! När man vaknar på morgonen, sträcker ut armen, drar undan gardinerna från fönstret och bara ser hav så långt ögat når, HÄRLIGT!


Alla kvällarna har klädseln varit smart casual förutom två (Capten's Welcome Dinner och Farewell Dinner) när det var formel klädsel. Då har vi fått smaka på lyxen på riktigt, iaf med ögonen, maten var ganska smaklös. Männen glider runt i antingen frack eller kostym och damerna i afton- eller cocktailklänning. Lite roligt att få klä upp sig för en stund! Servicen i Grand Épernay var galant med en rolig servitör som gjorde sitt bästa för att göra vår kväll minnesvärd.


Måste berätta vilken pinsam händelse vi var med om under middagen på första kvällen! När jag bokade dom här biljetterna online kunde man även kryssa i ifall man firade någon speciell händelse under kryssningen. Födelsedag eller smekmånad? I tron om att vi kanske får något extra till rummet vid ankomst, lite blommor, stort fruktfat eller något annat gott kanske? Så kryssade jag alltså i att vi var på smekmånad. Ingen som vet och ringarna finns ju där! Ångest sen då när efterrätten serveras och flera ur personalen ställer sig runt oss och börjar skråla! Happy Honeymoon to you! Herregud. Gästerna runt om sjung glatt med och klappade händerna. Pinsamt!!! Blev lite bättre när vi sen märkte att de körde lite sång varje kväll sen till andra gäster också. Haha! Vi var inte dom enda utsatta! Resten av veckan har det kommit erbjudande om rabatter på diamanter osv. Happy Honeymoon! Så det är ju ett tips till er som vill ha lite extra rabatter och lite gratis efterrätter! =P


Idag ser schemat ut som så att vi ska försöka få tag på en taxi här utanför som förhoppningsvis hittar till Cruise America. Där vi som sagt hämtar upp samma husbil som sist. Vilka kontraster, inatt sov vi på ett 5-stjärnigt kryssningsfartyg och natten som följer kommer vi antagligen sova på en Walle någonstans. Hoppas att våra saker vi lämnade kvar är orörda. Hoppas också att stället faktiskt är öppet. Vi skulle ju egentligen inte hämta upp den förrän i morgon, måndag. Men tjejen där borta sa att vi kunde komma idag så vi får väl se om det finns någon vänlig själ där! Sen ska vi kolla upp hur långt det är till Kennedy Space Center, hur lång tid behöver man där? Hade ju tankar på att hinna med det idag men det verkar skita sig ganska rejält nu med alla förseningar. Närmaste dagarna tar vi oss upp till Orlando där vi besöker Sea World och Disney World.


Vi vill säga grattis till min kära lillasyster Emma som tog studenten i fredags. Tråkigt att vi inte kunde vara med under firandet men hoppas att dagen blev så bra som möjligt. Förhoppningsvis med solsken!

Grattis till min vän Jenny också som fyllde 25 i lördags och till Johans bror Niklas som fyllde 24 förra söndagen. Happy Birthday!


Det slutade med att vi var dom absolut sista personerna som tog oss ut ur terminalen. Då var klockan runt 2, suck! Så går det för att man inte har några flyg att passa som dom flesta andra.


Sandra










2 kommentarer:

  1. hej det är Beccis. hoppas du har det skit nice! Ni verkar ha jätte kul. M.V.H. Beccis

    SvaraRadera
  2. jag har skype. Jag heter beccabecca1998

    SvaraRadera