söndag, juni 6

Dag 38-48: Texas - Florida


Dag 38: San Antonio

Hade fått höra innan att den bästa staden i Texas var San Antonio. Så vi skippade Dallas som man annars kanske skulle tycka var lite roligt och åkte hit istället. Tog oss en liten promenix genom staden. Såg bland annat Tower of the Americas, 229 m högt enligt Wikipedia. Strosade genom den fina parken till Riverwalk där det var mycket folk som trängdes och svettades.

Vi fick snart nog och begav oss istället mot Houston! Ute på motorvägen kör vi förbi en polisbil som står och gömmer sig i mörkret under en bro. Vi skrattar lite när vi ser att han sekunden senare startar bilen och sätter fart efter bilen som precis kört om oss i ganska hög fart. Skrattar lite mindre när vi märker att det inte alls är bilen framför utan OSS (?) han är ute efter. Trevlig sheriff dock som endast påpekade att lampan över regskylten inte funkade. Utan böter andas vi ut, lovar att fixa det och åker vidare.


Dag 39: Mot New Orleans

Mot New Orleans åker vi igenom Houston där vi tänkt besöka Space Centret där. Utanför bestämmer vi oss för att strunta i det och åker vidare istället. Snopet! Men vi kommer ju åka till det i Florida också.

Knappar in kustvägen till staden och ser att vi kommer att få åka färja över till staden Cameron. Trevligt med lite ombyte tycker vi! Över med färjan, genom träskmarkerna för att kika krokodiler, eller alligatorer, ser ingen direkt skillnad. Här ser vi nog det ovanligaste roadkillet för oss. Se bild nedan! Obs! Varnar känsliga läsare!

Dag 40: New Orleans

För många miles sedan skulle det ha varit dags för ett oljebyte på vår kära husbil. Som lappen säger så MÅSTE vi göra ett så lika bra att inte dra ut på det längre kanske. Letar och letar efter ett ställe att utföra detta på. Får tipset att Walmart Supercenter fixar det galant. Letar och letar utan lycka. Kör in på ett ställe efter vägen istället som ser liiite större ut. YES! Dom fixade det på en gång! Så efter att ha fixat det, åkt till KOA och tömt vårat bajsvatten kunde dagen börja på riktigt. (Vi har alltså slutat stå på campingar, helt onödigt enligt oss.)

Första intrycket av staden var inte sådär superbra. Fick bilden av att folket i staden endast var ute efter att mjölka pengar av alla turister. Speciellt efter att en kille i turistinformationen blev lagom sur över att vi inte ville betala 100 dollar för att sitta på en buss 2 h, även fast den hade AC! Bättre blev det iaf när vi fick känna på stämningen med alla musikanter osv. Mysig stad där vi även åt alligator för första gången!





Dag 41-42: Första dagarna i Florida

Här har jag tappat kollen lite på vad vi gjorde men satt mest i bilen på väg ner i Florida mot Honey Moon Island som var första stoppet. Tog lite småstopp här och var och njöt av den behagliga kvällssolen vid Anna Maria Island.

Dag 43: Captiva Beach

En heldag på stranden har vi verkligen längtat efter! En dag att inte göra något alls, bara slappa i solen, svalka sig i havet var 5:e minut och bara vara helt enkelt. Det första vi ser när vi kommer fram är en stor rocka som simmar längs strandkanten. Senare under dagen hälsar även två delfiner på. Kan det bli mer underbart? Det skulle möjligtvis kunna vara när Johan busåker en permobil på Walmart!!!

Dag 44: Everglades

Här åkte vi såklart airboat genom träskmarkerna utan att se en enda alligator! Förklaringen fick vi senare när alla verkade vara på deras inhängnader. Vi fick hålla i en liten bebisalligator också, tufft!

Efter det åkte vi till Sawgrass Mill för massa shopping. Trodde vi ja! Efter mååånga timmars traskande genom köpcentrumet åkte vi därifrån utan minsta inköp. Inte riktigt vad man hade tänkt sig. Hur är det möjligt att inte hitta Någonting man vill ha när det finns sååå många affärer?! Besvikelse och lite stressat då vi har en hel del att inhandla innan kryssningen.


Dag 45: Key West

Otroligt fin väg ut till alla öar, helt underbart! På väg tillbaka spelade vi lite minigolf på ett ställe efter vägen. Varmt men kul! Inga problem att åka fram och tillbaka över dagen tycker jag förresten.

Vi stannar till i Miami på vägen upp för övernattning, vilket visar sig vara lättare sagt än gjort. Det fanns en hel del Supercenter att välja på. Det första vi kom till låg i ett väldigt mörkt område, våra små ansikten lyste väldigt bra! Det andra stället var inte direkt bättre men där fick vi inte sova sa vakten. Så det blev till att åka tillbaka till första stället och hoppas på det bästa. Med låsta dörrar och sovandes med ett öga öppet klarade vi även denna natt.


Dag 46: Sawgrass

Blir väckta runt 6 på morgonen av en vakt som knackar på och säger att vi inte får sova där. Men där borta får ni sova säger han och pekar ca 20 m bakåt. OMG! Nu var vi ändå vakna så lika bra att kliva upp. Åker till en Shellmack och fyller på freshwater så vi kan duscha och vara lite rena innan vi åker till Sawgrass igen. En till chans ger vi det!

Kom dit runt 10:30 och åkte inte förräns det stängde 21:30. Att det kan ta så lång tid! Vi hittade iaf lite av det vi sökte. En kostym och byxor till Johan och cocktailklänning till mig.

Dag 47: Återlämning av husbil!

Absolut stressigaste och jobbigaste dagen hittills på resan tror jag. Klockan 05:00 ringer klockan, dags att kliva upp. Allt ska packas ner, husbilen ska städas och påfyllning av bensin och propan ska ske innan återlämning klockan 11:00. Det tar längre tid än vad man tror! Efter lite om och men var ändå allting packat till slut!

Blev lite förvånade över uthyrningsstället här i Ft Lauderdale. Vi trodde ju att det skulle vara ett sånt stort ställe som i SF men det var jättepluttigt och privatägt verkade det som. Väldigt trevliga var dom där iaf. Vi hade turen att få samma husbil när vi hämtar upp den sen igen efter kryssningen. Betyder alltså att vi kunde lämna kvar alla saker vi inte behöver. Sen hjälpte dom oss även att hitta ett bra hotell nära shopping. Hamnde på Hyatt Place, ett fint litet hotell med otroligt bra rum faktiskt. Rummet här är faktiskt trevligare än Bellagios! Vi somnade gott båda två med både TV och kläder hela natten. Så kan det gå!

Dag 48: Broward Mall

Hela dagen har vi idag spenderat på Broward Mall där vi hittat allt som saknats i kläd- och skoväg. Så skönt! Kvällen bjöd på ett ordentligt åskväder medans vi pratade över Skype med Johans föräldrar och lillebror. Kul att höra lite välbekanta röster!

Imorgon går alltså kryssningen av stapeln! Celebrity Cruises Solstice lämnar hamnen 16:30 med oss som passagerare och kommer inte tillbaka förräns nästa söndag. En hel vecka av lyx, lyx och åter lyx ska vi ha! Hoppas på att det trådlösa internet ombord inte kommer vara lika dyrt som det i internetcafét. Läste på hemsidan att ca 4 h skulle kosta runt 100 dollar. Kanske inte riktigt värt dom pengarna för att kunna kolla fejjan?=)

Nu är det hög tid att sova. Klockan är långt över midnatt och vi ska upp tidigt imorgon. Vi hörs igen när vi kommer tillbaka om inte tidigare. Hoppas att alla har det bra så länge!

Vi saknar alla nära och kära där hemma!

Kram Sandra & Johan




3 kommentarer:

  1. Otroligt fina bilder. Kul o höra att ni har det bra :) Kram!

    SvaraRadera
  2. Sjukt långt inlägg! Haha. Galet mycket härliga minnen ni kommer ha efter den här resan. Klockrent med en sån här seriös blogg. Ni kommer väl att kunna leva på det här en livstid misstänker jag :D Walmart, jao, den grejen försökte vi oss också på, men blev ombedda att lämna fordonen med en gång.

    Ha det härligt där borta,
    Mvh Andreas (snart två månader kvar till man själv är där. Längtar!)

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga bilder! Jag håller med om att det måste vara det ovanligaste roadkillet...

    Vad kul med permobilen på Walmart =) Hahaha...

    SvaraRadera